SORTIDA AL MNACTEC (alumnes de 4t d’ESO)

Els alumnes de 4t d’eso van anar d’excursió  divendres 9 de novembre al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya també conegut amb l’acrònim mNACTEC. És un museu que té com a missió promoure el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i, a la vegada, conservar, estudiar i mostrar l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya.

En aquesta ocasió, els alumnes van fer el taller “salvats per la tecnologia” on els van explicar – entre d’altres coses- la diferència que hi ha entre un bomber forestal i l’urbà i els hi van aclarir com es poden construir cases al costat d’un volcà apagat amb precaució. Després van participar en  un simulacre de terratrèmol i un altre d’un accident de cotxe.

Vídeo presentació d’una simulació terratrèmol on participa una alumna del nostre institut

YouTube Preview Image

De la mateixa manera, també els hi van ensenyar a posar-se una armilla salvavides; com funcionen les mantes tèrmiques; la càpsula fènix que es va utilitzar per rescatar els 33 miners atrapats en l’esfondrament de la mina San José de 2010, atrapats sota terra; els bots salvavides, i el giroescopi dissenyat i creat per Helmut Suchy amb l’objectiu de realitzar un entrenament en gravetat zero per als astronautes alemanys, de la NASA i pilots d’avions.

L’objectiu principal de la visita però, era posar-se en la pell dels refugiats a través d’una activitat teatralitzada, malauradament aquesta part només la va realitzar un dels grups de quart.

En aquesta notícia us adjuntem dos petits vídeos mostra de la activitat:

YouTube Preview Image

El giroscopi

YouTube Preview Image

Fet per Ainoha i Soukaina

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*