Un esmorzar de categoria (alumnes de 3r d’ESO)

El dia 22 de novembre de 2018 els alumnes de 3r d’ESO van gaudir d’un saludable esmorzar a la cantina de l’institut.

Cada classe va baixar a hores diferents a la cantina per gaudir d’una bona estona aprenent i posant en pràctica l’après aquest dia sobre alimentació saludable durant el taller realitzat per una institució de la Diputació de Barcelona.

Ens van estar explicant que havíem de menjar 5 vegades al dia incloent:  L’esmorzar, algun refrigeri a mig matí, dinar, berenar i sopar. També ens van parlar de la importància de  menjar fruita encara que té una mica de sucre, perquè no és el mateix melmelada de maduixa que una maduixa normal, donat que a la melmelada hi posen molta més sucre  de la que duen les maduixes, i  les seves proteïnes també desapareixien.

De la mateixa manera, vam  esbrinar que beure aigua és molt important i que tots hauríem de beure 1 o 2 llitres per dia. Per una altra banda, ens van ensenyar que les begudes ensucrades o energètiques no eren saludables. Que és millor el menjar a la planxa, al forn i al vapor que els fregits i arrebossats. Igualment recomanable esdevé menjar variat: fruites, hortalisses, farinacis, làctics i aliments proteics, perquè el nostre cos assoleixi l’energia necessària per tot el dia. No és el mateix algú que esmorza abans de marxar a l’institut que qui no ingereix res.

Vam passar una bona estona. Al final, van preparar un entrepà a escollir de tomàquet o enciam;  tonyina o gall d’indi.

Aquí us deixem algunes fotos:

IMG-2098 (1)

IMG-2100 (1)

IMG-2099

dav

dav

dav

dav

Fet per Alba i Isabel

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*