
Els passats dies 17, 18 i 19 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO van realitzar el taller de “cuina sense pares” organitzat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar una alimentació saludable entre els i les joves dels municipis de Barcelona. En aquest taller, un nutricionista i dietètic, els va donar alguns recursos i consells per tal que els joves aprenguin a reconèixer i posar en pràctica sobre què és recomable menjar per mantenir una alimentació equilibrada.
La primera part de la xerrada va ser més teòrica i expositiva, i un cop acabada la xerrada, tots els alumnes es van posar a cuinar i van preparar un menú ben saludable composat per: una amanida de cigrons de primer plat, lluç amb verdures i patates de segon, i piruletes de fruita i xocolata per postres.
Tot estava boníssim i va resultar molt senzill i ràpid de cuinar! Per a més receptes els van recomanar que miressin la web: cuinasensepares.cat, on es mostren altres menús igualment saludables i nutritius.
Vosaltres també podeu provar-ho!!
L’alimentació equilibrada ens aporta tots els nutrients que el cos necessita. Us mostrem un exemple de menú que es pot fer durant tot 1 dia:
- Per a l’esmorzar: Un got de llet, pa torrat i una peça de fruita
- Per a mig-matí: Un entrepà amb embotit
- Pel dinar: Un plat d’enciam, arròs, ou i iogurt natural
- Per berenar: Fruits secs més fruita
- Per al sopar: Cigrons, peix i fruita
Per últim, no oblidem beure aigua amb tots els menjars!
Us mostrem algunes imatges de la jornada!
Leave a Reply