P.A.S: PREVENIR,AVISAR,SOCÓRRER

El passat dia 23-5-2018 els alumnes de 3r B van fer una activitat diferent a la matèria de biologia,..  Aquell dia va venir una persona a fer-nos un taller realacionat amb el 112 emergències. En aquest taller vam aprendre que  hem de fer quan si al carrer ens trobem amb un noi/noia que ha tingut un accident, i es troba al terra. Hi ha una paraula: P.A.S. (Prevenir, Avisar, Socorrer)El primer que hem de fer és anar i avisar – ja sigui per mòbil o buscar ajuda – , després mentre esperem, hem d’intentar reanimar-lo.  Li hem d’apujar el mentó, tapar-li el nas i posar-li la teva boca a sobre de la seva i bufar. Per saber si ho hem fet bé, el pit ha d’omplir-se d’aire i després fer massatge de cardio fins que arribi l’ambulància.

descarga

 

Trucar al telèfon 112 és la manera més senzilla i ràpida que té qualsevol ciutadà d'informar d’una emergència a tots els organismes que formen part del sistema de seguretat i emergències de Catalunya. Amb una única trucada es posa en marxa el mecanisme per donar una resposta eficaç i eficient a cada necessitat. Amb tot, cada ciutadà pot prendre mesures preventives per minimitzar els riscos i fer actuacions que disminueixin o eliminin els riscos en moltes situacions. L'autoprotecció és molt important per evitar una situació d'emergència o minimitzar-ne els efectes. Els consells diversos que us oferim us seran molt útils. El primer ja el sabeu: apreneu-vos de memòria que, en una emergència, el telèfon a què cal trucar és el 112!

Va ser una experiència molt interessant!

Properament, penjarem les fotos!

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*