VIII JORNADES D’ORIENTACIÓ INSTITUT NICOLAU COPÈRNIC (alumnes 4t d’ESO)

El passat divendres 16 de març es van realitzar les VIII Jornades d’Orientació de l’Institut Nicolau Copèrnic del curs 2017-2018.  En primer lloc, tots els alumnes de 4t d’ESO van assistir a unes xerrades a càrrec d’antics alumnes del centre que van compartir les seves experiències personals, d’acord a l’itinerari formatiu que havien triat: Diferents cicles formatius, Programes de formació inicial o bàsica, ensenyaments de règim especial o batxillerat.

Posteriorment, es va establir un petit debat entre els ex alumnes, professors i alumnes de 4t d’ESO, podent aquests darrers consultar dubtes, neguits i inquietuds respecte els avantatges i inconvenients d’optar per una formació o una altra i de les possibles sortides laborals posteriors.

Finalitzada la xerrada, els alumnes de 4t d’ESO es van dividir en diversos grups, d’acord amb les seves preferències sobre diferents itineriaris formatius postobligatoris:

Ensenyaments professionalitzadors:

Alguns alumnes van anar als Salesians de Terrassa, per participar en 2 tallers diferents: un de comerç i l’altre de mecanització.

TALLER DE COMERÇ: En aquest taller les alumnes van aprendre a embolicar objectes per saber  preparar aparadors.

TALLER DE MECANITZACIÓ: El taller de mecanització consistia en fabricar peçes de cotxe, màquines,etc.

Altres alumnes van poder realitzar al nostre institut 2 tallers:

Informàtica

Per aquells alumnes interessats en seguir una formació relacionada. Els professors de cicles del nostre institut els van oferir una sessió pràctica d’impressió 3D, i també coneixements teòric-pràctics d’aquest cicle formatiu.

Sanitat

Els alumnes que desitgen fer estudis relacionats amb la sanitat, van rebre una sessió pràctica a càrrec de Creu Roja, sobre primers auxilis.

Xerrades Batxillerat

D’altra banda, un gran grup d’alumnes van assistir a la xerrada sobre Batxillerat a càrrec de la Dolors Arenas (Cap d’Estudis) i del Manel Bort (Coordinador de Batxillerat) van passar un Power Point explicant les matèries comuns, optatives… Després van deixar un temp per  preguntar i resoldre possibles dubtes.

Finalment, tots els alumnes van poder assistir plegats a una xerrada sobre selecció de personal, per tal de conèixer els requisits principals de les empreses, aprendre com afrontar una entrevista de feina.

Va ser una jornada molt complerta, on tots els alumnes van poder acabar de decidir el seu itinerari formatiu.

Clica aquí per descarregar el díptic.

Us mostrem algunes fotos de la jornada!

IMG-1768

IMG-1769

IMG-1770

IMG-1771

IMG-1772

IMG-1776

IMG-1780

IMG-1784

IMG-1787

IMG-1789

IMG-1791

IMG-1793

IMG-1794

IMG-1797

IMG-1801

IMG-1802

IMG-1803

IMG-1805

IMG-1806

IMG-1809

IMG-1810

IMG-1814

IMG-1818

IMG-1821

IMG-1823

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*