
Al llarg de quatre dimecres del mes d’abril, els alumnes de 1r d’ESO, estem participant en un programa d’esmorzars saludables, organitzat per la infermera Anna Molina a la cantina de l’institut.
Aquests esmorzars saludables consisteixen en preparar un àpat equilibrat i saludable, que tots els alumnes poden preparar de manera senzilla a casa.
Per què es realitza aquest programa d'esmorzar saludables als instituts? Es fan com a proposta per fer veure els alumnes que tot just acaben d'iniciar l'ESO, que es pot esmorzar molt bé ,sense necessitat de consumir pastes o xocolates... És una oportunitat per aprendre a menjar de manera saludable, sense renunciar a un esmorzar variat i diferent.
En quin ordre es farà?
Dimecres 4 d’abril ho va fer 1rA; dimecres 11, 1rB; dimecres 18, ho farÀ 1rC i, finalment, dimecres 25 d’abril tancaran el programa els alumnes de 1rD.
organització: es van fer grups dividits per colors per exemple groc sucs vermell entrepans…
I en què consisteix un esmorzar saludable?
Els alumnes de la classe es distribueixen per grups petits. Cada subgrup és l’encarregat d’elaborar una part de l’esmorzar: uns preparen batut de maduixes i altres fruites; un altre grup expremeix els sucs de taronja i prepara batuts de Cola-Cao. Alhora també preparen iogurt amb fruites, broxetes de fruites, torrades de pa amb mantega i melmelada i entrepans gegants que després es divideixen en d’altres de més petits.
Un cop elaborat l’esmorzar, tots els alumnes seuen junts i esmorzen plegats. Les safates de menjar i begudes que sobren es reparteixen entre els professorat i altres alumnes que volen tastar-ho.
Leave a Reply