Assetjament escolar homosexual

http://depsicologia.com/wp-content/uploads/bullying_7767b69adc452423aa7d63f57.jpg
Els éssers humans comencen a percebre la seva sexualitat i a definir les seves inclinacions sexuals entre els 12 i els 16 anys, però en el cas dels nens i nenes homosexuals, aquest procés sol donar-se en la clandestinitat i moltes vegades és problemàtic. Pot incloure fases de depressió, sentiment de culpa i solitud. Hi ha  multitud de casos de nois i noies que han patit bullying’ a classe pel simple fet de ser homosexuals o maltractaments que generalment són de tipus verbal o psicològic, i rarament es tradueixen en pallisses o agressions físiques.
Encara són pocs els adolescents que s’atreveixen a donar el pas i entre aquests el nombre de nois és més gran que el de noies.  L’edat mitjana en què un jove manifesta la seva homosexualitat en públic se situa al voltant dels 18 anys. Normalment ho solen explicar primer als seus amics més íntims, que, en general, reaccionen bé i els ofereixen el seu suport. L’assetjament sol venir de la mà d’algun company el típic matón’ de la classe , i les noies solen patir en menor mesura que els nois. En aquests casos, els professors i pedagogs tenen un paper fonamental per orientar els adolescents i ajudar-los a superar les seves pors.
 El 43% dels joves homosexuals que han sigut objecte d’assetjament per la seva condició sexual ha arribat a plantejar-se el suïcidi, que explica que entre els que van tenir la idea de suïcidar-se, el 81% va arribar a planificar i el 17% a intentar-ho. Set de cada deu joves homosexuals va patir l’assetjament durant més d’un any, el 42% no va rebre ajuda davant l’assetjament en el seu centre educatiu i el 11% assegura haver rebut de professors, assenyala.
L’assetjament genera en les víctimes sentiments d’humiliació (63%), impotència (60%), ràbia (59%), tristesa (59%), incomprensió (57%), soledat (53%), vulnerabilitat (50%) i aïllament (50%), concreta l’informe. Dels joves enquestats en línia, el 82% no va informar de l’assetjament escolar homofòbic a la família, i dels que sí que ho van fer, en el 73% dels casos va ser la mare qui els va ajudar.
http://revoluciontrespuntocero.com/wp-content/uploads/2014/09/Cada-40-segundos-una-persona-se-quita-la-vida-en-el-mundo_-D%C3%ADa-Internacional-para-la-Prevenci%C3%B3n-del-Suicidio.jpg
La meva opinió és que no s’ha de tractar als homosexuals com si fossin diferents o inferiors als heterosexuals. Crec que no és justa la manera com els tracten per tenir preferències sexuals diferents. Tothom dret a triar la seva sense ser jutjat perquè nosaltres no millors.És molt trist veure com agredeixen física i verbalment als homosexuals. Aquests maltractaments causa que una part important de persones homosexuals caiguin en depressió o, en alguns casos, se suïcidin.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*