La mort de Stephen Hawking

El 14 de març va morir un dels físics més coneguts dels darrers temps, fruit d’una llarga malaltia degenerativa. Estem parlant d’Stephen Hawking. Molt s’ha parlat d’aquest físic anglès que passarà a la història pels seus descobriments sobre els forats negres i per intentar unificar les dues grans teories de la física del segle XX, la de la relativitat i la de la mecànica quàntica. Però que en sabem de la seva vida?

Avui us volem descobrir una part de la seva trajectòria.

Nascut a la ciutat d’Oxford el 8 de gener de 1942. Li agradava muntar a cavall i practicar rem. Va ser un alumne mediocre en el batxillerat, en 1959 va arribar a la Universitat i es va graduar amb un expedient poc brillant. Una beca li va permetre realitzar estudis de post-*grau a la Universitat de Cambridge, on es va especialitzar en Física Teòrica i Cosmologia.

Al 1963 va fer un viatge a Orient, li van diagnosticar una malaltia anomenada esclerosi lateral amiotròfica. Aquesta malaltia li prohibia moure’s i parlar, per aquesta raó portava un sistema electrònic per poder comunicar-se. En comunicar-li aquesta notícia ell va caure en depressió.

El 1965 va aparèixer una dona que li va tornar la vida, es va casar amb Jane Wilde i va tindre tres fills: Robert, Timothy i Lucy.

A mitjans del 1970 treballà en les lleis bàsiques que governen l’univers. Juntament amb Roger Penrose, va mostrar que la teoria general de la relativitat d’Einstein implica que l’espai i el temps han de tenir un principi en el big bang i un final dins de forats negres.

Una altra conseqüència que ell va descobrir era que els forats negres no eren totalment negres, sinó que podien emetre radiació i evaporar-se o desaparèixer.

Professors, alumnes, companys li han volgut retre tribut a través de vídeos i missatges publicats a les xarxes socials.

Captura de pantalla 2018-04-23 a las 23.26.53

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*