
El 14 de març va morir un dels físics més coneguts dels darrers temps, fruit d’una llarga malaltia degenerativa. Estem parlant d’Stephen Hawking. Molt s’ha parlat d’aquest físic anglès que passarà a la història pels seus descobriments sobre els forats negres i per intentar unificar les dues grans teories de la física del segle XX, la de la relativitat i la de la mecànica quàntica. Però que en sabem de la seva vida?
Avui us volem descobrir una part de la seva trajectòria.
Nascut a la ciutat d’Oxford el 8 de gener de 1942. Li agradava muntar a cavall i practicar rem. Va ser un alumne mediocre en el batxillerat, en 1959 va arribar a la Universitat i es va graduar amb un expedient poc brillant. Una beca li va permetre realitzar estudis de post-*grau a la Universitat de Cambridge, on es va especialitzar en Física Teòrica i Cosmologia.
Al 1963 va fer un viatge a Orient, li van diagnosticar una malaltia anomenada esclerosi lateral amiotròfica. Aquesta malaltia li prohibia moure’s i parlar, per aquesta raó portava un sistema electrònic per poder comunicar-se. En comunicar-li aquesta notícia ell va caure en depressió.
El 1965 va aparèixer una dona que li va tornar la vida, es va casar amb Jane Wilde i va tindre tres fills: Robert, Timothy i Lucy.
A mitjans del 1970 treballà en les lleis bàsiques que governen l’univers. Juntament amb Roger Penrose, va mostrar que la teoria general de la relativitat d’Einstein implica que l’espai i el temps han de tenir un principi en el big bang i un final dins de forats negres.
Una altra conseqüència que ell va descobrir era que els forats negres no eren totalment negres, sinó que podien emetre radiació i evaporar-se o desaparèixer.
Professors, alumnes, companys li han volgut retre tribut a través de vídeos i missatges publicats a les xarxes socials.
Leave a Reply