8M, Dia Internacional de la Dona

Bona tarda!

Ahir dia 8 de març va ser el dia de la dona, I molts de vosaltres us preguntareu per que aquest dia i no un altre? Doncs es va declarar aquest dia perquè en plena revolució industrial ,el dia 8 de març del 1875, les treballadores tèxtils van protestar al carrer per les miserables condicions laborals que patien. Diferents moviments i esdeveniments es van succeir a partir d’aquest episodi, que va servir per fixar la data del Dia Internacional de la Dona el 8 de març.

A més, he de dir que aquest any s’ha fet una vaga feminista per intentar fer visible el paper que realitzem a la societat i demostrar que sense la nostra contribució, grans sectors de producció i serveis no podrien funcionar.  És la primera vegada que a l’Estat Espanyol es feia aquest tipus de vaga. S’anomenà vaga feminista perquè a banda de ser una vaga laboral i estudiantil també va fer una crida de vaga al sector del treball domèstic i el consum, on sovint són les dones qui realitzen majoritàriament aquestes tasques.

I vosaltres que en penseu? Creieu que accions com aquestes tindran algun tipus de canvi? Podeu deixar els vostres comentaris a la revista.

 

 

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*