L`abús sexual infantil.

http://www.padresycolegios.com/fotos/101/abusoweb.jpg

Parlem d’abús sexual infantil quan un menor és utilitzat com a objecte sexual per part d’una altra persona amb la qual manté una relació de desigualtat, ja sigui pel que fa a l’edat, la maduresa o el poder. És un problema universal que es dóna en totes les cultures i societats. L’abús suposa una interferència en el desenvolupament evolutiu del nen i pot deixar seqüeles que no sempre remeten amb el pas del temps.

L’abús sexual constitueix una experiència traumàtica i és viscut per la víctima com un atemptat contra la seva integritat física i psicològica i no tant contra el seu sexe, de manera que constitueix una forma més de victimització en la infància, amb seqüeles parcialment similars a les generades en casos de maltractament físic, abandó emocional.
Si la víctima no rep un tractament psicològic adequat, el trauma i el malestar pot continuar fins i tot en l’edat adulta.
Normalment els abusadors són homes que utilitzen la confiança i familiaritat, l’engany i la sorpresa com a estratègia més freqüent per sotmetre a la víctima.
La mitjana d’edat de la víctima és entre 8 i 12 anys. EL nombre de nenes que pateixen abusos és molt més gran que el de nens.

http://www.cyberdodo.com/medias/fckeditor/images/Directories/Dir-2-33-Abuse2-483-091124.jpg

Els nens amb major risc de ser objecte d’abusos són:

-Aquells que presenten una capacitat reduïda per identificar correctament el que estan patint, com és el cas dels nens que encara no parlen i els que tenen retards del desenvolupament i discapacitats físiques i psíquiques.
-Aquells que formen part de famílies desorganitzades o reconstituïdes, especialment els que pateixen falta d’afecte que, inicialment, poden sentir afalagats amb les atencions de l’abusador.
-Aquells en edat prepubertat amb clares mostres de desenvolupament sexual.
-Aquells que són, també, víctimes de maltractament.

Aquí us deixo aquest vídeo que demostra com és de fàcil que un pedòfil s’apropi als nens.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

 

 

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*