Dia Escolar de la No Violència i la Pau

És una jornada educativa fundada a l’estat espanyol l’any 1964 pel poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal com a punt de partida i de suport per a una educació no-violenta i pacificadora de caràcter permanent i que es commemora el 30 de gener de cada any.palomapicasso

Les escoles de tot el món celebren el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) diferents actes. Els seus objectius són:

  • Sensibilitzar del fet que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles.
  • Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
  • Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
  • Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
  • Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.

Tradicionalment, al nostre centre aquest dia es llegia un petit discurs i es cantava una cançó sobre la pau, però aquest any al Nicolau Copèrnic vam decidir canviar aquesta dinàmica per una altra una mica més participativa, on tots vam col·laborar activament.
El pare d’un alumne del centre va portar un dron que ens va permetre gravar des del cel un “desig” : “VOLEM LA PAU”, fet per nosaltres amb els nostres cossos, i el signe de la pau.

Va ser un acte molt emotiu!

Us mostrem el vídeo que ha editat el Gonzalo de 4t d’ESO i on també han col·laborat les alumnes del Taller de Lectura en Veu alta. Esperem que us agradi!

YouTube Preview Image

Fet per Andrea M

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*