Mascotes!

Molta gent té o ha tingut mascotes, i a la majoria de nosaltres ens agraden els animals de companyia però,  sabem veritablement com hem de tenir cura de les mascotes i ens n’ocupem d’elles?

Una mascota requereix unes cures especials: necessiten menjar minim una o dues vegades al dia i d’acord a la seva edat, mida i pes. Moltes persones es confonen i acostumen a tractar les seves mascotes com si d’una persona es tractés, i per tant, les alimenten com un més de casa, ERROR! Els animals acostumen a menjar pinso i ocasionalment plats cuinats (però no hem d’abusar). Si és un gos,  necessita sortir mínim dues vegades al dia ,però si són 3, millor i a poder ser al voltant d’ un hora a quaranta minuts a passejar. Els gossos no poden menjar sucres ni dolços. Si voleu premiar-los, podeu adquirir productes per a gossos, com per exemple xocolata especial per ells.

Però a part dels gossos hi ha un munt de mascotes més, com per exemple gats, els conills o els peixos, i tots…sí, tots requereixen cures especials.  Les cures del gat són molt semblants a les del gos però a diferència d’ells, no necessiten sortir al carrer.

També es molt important que passin unes revisions i es vacunin. Així podem saber com es troben.  És important que no els rentem cada setmana, o cada poc temps si ho fem deixen de fer-ho ells, perquè se’ls irrita molt la pell i els hi pot caure el pell. És recomanable que els banyeu cada 15 dies o un mes i davant el dubte, consulteu al veterinari!

 

Fet per: Paula Bernabé

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*