La història del reggeton

El reggaeton o reggaetón és una expressió musical urbana, que té els seus orígens en la música llatinoamericana. El so prové del reggae espanyol de Panamà. El gènere va ser inventat, format i donat a conèixer a Puerto Rico, d’on va adoptar el seu nom, així com ho són la majoria dels seus artistes. Després de la seva popularització l’any 2004, es va estendre a Amèrica del Nord, les audiències europees, asiàtiques i africanes.

El reggaeton és un estil musical que combina influències musicals jamaicanes , amb llatinoamericanes, com ara la salsa, el hip hop llatí i l’electrònica. Les veus inclouen versos cantats i rapejats, generalment, en castellà. Majoritàriament es caracteritzen per l’ostentació, l’egoisme i l’alta càrrega sexual, trets que li han generat grans controvèrsies com també una gran popularitat. Les majors crítiques han girat entorn de a que s’utilitza el cos de la dona amb interessos sexuals com a mostra del masclisme d’aquest estil de música.

El reggaeton té el seu propi ritme i tempo, mentre que el hip hop llatí és simplement hip hop gravat per artistes d’ascendència llatina. L’específic “riddim” que caracteritza el reggaeton es coneix com a “Dem Bow”. El nom prové de la cançó de dancehall de Shabba Ranks que va popularitzar per primera vegada el ritme a la dècada de 1990 i que apareix en el seu àlbum Just Reality.

La controvèrsia envolta el perreo, un ball amb explícites connotacions sexuals que es realitza amb la música reggaeton. El perreo, la música reggaeton i la cultura predominantment de classe baixa que se’n deriva van ser objecte de controvèrsia nacional a Puerto Rico a mesura que es feia cada vegada més popular i disponible.

Cal destacar que el ritme del reggaeton és sovint repetitiu.

Hi han 3 tipus de reaggeton:

– Dembow: Es pot bailar de moltes maneres movent el cul , mevent les cames i movent els peus.

-Bachata: La bachata es mes romatic per bailar en parelles es mes rosant amb la teva parella

-Rap: S‘escolta hi ha de moltes persones, es una mica groser pero l’escolta molta llent

Fet per: Pol i Kevin

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*