CANNABIS

Història: El cànnabis és originari de l’Àsia central i del sud. Hi ha evidències d’inhalació de fum del cànnabis que daten del tercer mil·lenni AC, tal com indicarien les llavors de cànnabis carbonitzades trobades a l’interior d’un braser ritual en un antic cementiri de l’actual Romania. També se sap que el cànnabis va ser utilitzat pels antics hindús i sikhs Nihang de l’Índia i Nepal durant milers d’anys. L’herba era anomenada ganjika en sànscrit (ganja en idiomes moderns de l’Índia). El soma de drogues antigues esmentat en els Vedas s’associa de vegades amb el cànnabis.

El poble assiri també tenia coneixement del cànnabis i les seves propietats psicoactives. Sota el nom de “qunubu” (nom que probablement va donar origen al posterior cànnabis) ho utilitzaven dins de les seves cerimònies religioses. El cànnabis va ser introduït al poble ari pels escitios i tracis / dacis, els xamans (anomenats kapnobatai “els que caminen sobre el fum / els núvols”) cremaven flors de la planta per induir estats de trànsit. Al nord-oest de la Regió Autònoma de Uigur a Xinjiang, Xina, es va trobar el 2003 una cistella de cuir plena de fragments de fulla i llavors de cànnabis al costat d’un xaman momificat, d’uns 2.500-2.800 anys d’antiguitat.

L’ús d’aquesta substància té uns efectes negatius a l’organisme: així, per exemple, el Sistema Nerviós Central es veu greument afectat, hi ha una pèrdua de la motivació, baixa el rendiment intel·lectual i físic, etc…

El cànnabis actualment s’utilitza en alguns casos de manera terapèutica, en dosis controlades per un metge i en casos de dolors físics.

Per saber-ne més us recomanem que veieu el següent video:

Notícia redacta per Pol Vancells i Alexis Mendoza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*