Sant Valetí 2015

El dia de sant Valentí és una celebració tradicional de països anglosaxons que s’ha anat implantant en d’altres països al llarg del segle XX principalment en la qual les parelles d’enamorats expressen el seu amor i afecte mútuament. Se celebra el 14 de febrer, onomàstica de Sant Valentí. En alguns països es coneix com dia dels enamorats i en d’altres com el dia de l’amor i l’amistat.

En Angloamérica cap el 1842, Esther A. Howland va començar a vendre les primeres targetes postals massives de Sant Valentí, conegudes com «valentines», amb símbols com la forma del cor o de Cupido. També en aquest dia és comuna la tradició de regalar roses a aquelles persones a les que es té un especial afecte.

Existeixen diverses teories que atorguen a aquesta data l’origen del Dia dels Enamorats. Als països nòrdics és durant aquestes dates quan s’aparellen els ocells, per aquest motiu aquest període es veu com un símbol d’amor i de creació.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*