Egipte treu a la llum 30 mòmies al jaciment arqueològic de Tuna al-Gabal!

Darrerament s’han fet molts descobriments a Egipte. Dimarts 18 d’abril, van fer una troballa de vuit mòmies intactes a  l’antiga ciutat de Luxor (sud).El mausoleu va ser trobat a la zona de Dra Abu al Naga, ubicada a la riba occidental del riu Nil.

Nous descobriments

Es va trobar a un alcalde de la dinastia faraònica XVIII (1550-1295 a.C.). L’alcalde es deia Ausrihat. Estava acompanyat de vuit mòmies (comptant amb ell), 10 sarcòfags i centenars d’estatuetes funeràries.

I encara més recentment, el dia diumenge 14 de maig es va fer un increible descobriment d’un total de 30 mòmies al jaciment arqueològic de Tuna al-Gabal. És la primera necròpolis al sud de Minya, a l’Alt Egipte, que inclou almenys 18 mòmies ben conservades i 12 de menor qualitat. El jaciment es troba a 250 quilòmetres al sud del Caire. Aquest nou jaciment arqueològic es remunta al període grecoromà, aproximadament després de la conquesta del país per Alexandre el Gran, l’any 332 aC.

1494693773051

 

Quina serà la propera troballa? Haurem d’esperar per saber-ho!!

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*