Parkour

Parkour , l’art du déplacement ( l’art del desplaçament ), és una disciplina d’origen francès que consisteix en desplaçar-se per qualsevol entorn en què es desplaci, usant les habilitats del propi cos, procurant ser el més eficaç i eficient possible i efectuant moviments segurs.

Els practicants del parkour són denominats traceurs ( traceuses en el cas de les dones ).

Equipament d’un traceur i moviments

La particularitat d’aquesta disciplina rau en la seva senzillesa. Tan sols cal un calçat còmode, o fins i tot, es pot practicar descalç. La roba més utilitzada freqüentment són pantalons en què l’esportista se senti còmode i flexible, no té per què ser d’un estil en particular, encara que no és tan important la vestimenta i el calçat com la tècnica del practicant. És molt important començar amb prudència i paciència des d’una base tècnica i física abans de començar a moure i incrementar la dificultat dels salts. D’aquesta manera s’assumeixen menys riscos.

Els moviments propis del parkour es caracteritzen per la seva efectivitat i fluïdesa. No serveix de res saltar una tanca per tal de pujar les cames el màxim que puguis , ha de ser per tal de passar el més ràpida i eficientment possible.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*