Sortida al circuit BMX, Terrassa

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Nicolau Copèrnic van anar al circuit BMX de Les Arenes (Terrassa) per realitzar ,durant dues hores, una de les activitats de promoció esportiva del Pla Català d’Esport a l’Escola, dins la matèria d’Educació Física.

BMX, abreviatura anglesa de Bicycle Motocross, és la denominació amb què es coneix universalment el bicicròs, isciplina del ciclisme sorgida d'adaptar el motocròs a la bicicleta que consta actualment de dues variants: Race ("cursa"), consistent a completar el recorregut a un circuit accidentat amb el mínim temps possible, i Freestyle BMX o simplement Freestyle ("estil lliure", també anomenat "ciclisme acrobàtic")

L’horari de la sortida va ser ser de 9:00 del matí a 12:00 hores.  En arribar al circuit, els alumnes van ser dividits en dos grups per tal d’aprendre les principals característiques i les tècniques bàsiques per muntar en bicicleta BMX. A continuació van  poder posar en pràctica aquests coneixements fent el recorregut . Primer un grup i després l’altre.

Els alumnes van començar rodant sobre una superfície plana per escalfar i acostumar-se a conduïr la bici de BMX per la pista. Seguidament van anar provant les diferents seccions del circuit sota les indicacions dels monitors, i un cop superat tot el circuit per parts, van pujar a la rampa d’inici i van realitzar el recorregut complert, fent diverses voltes seguides.

Per molts dels alumnes,  aquesta era  la primera vegada que pujaven a una bicicleta BMX, i es van produir moltes caigudes, cap de gravetat.

Va ser una experiència molt divertida i positiva per a tots i totes. Molts ja esperen tornar a repetir-la!!

IMG_5468IMG_5471IMG_5514

 

IMG_5474

 

IMG_5521

IMG_5508

IMG_5507

IMG_5505

IMG_5500

IMG_5494

 

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*