FATOU YO (alumnes de 1r d’ESO)


Els alumnes de Primer d’ESO hem après una cançó que es diu Fatou Yo, i l’hem après de diferents maneres: l’hem cantat amb la seva lletra, l’hem tocat amb la flauta, hem fet una coreografia i finalment hem fet un ball. La cançó en general és divertida… És molt guai!…

 

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.34.31La cançó Fatou Yo és una cançó de bressol originària del Senegal, un país que es troba a l’oest d’Àfrica.

 

La lletra, en idioma balanta, diu així:
Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.10.03

Aquí us deixem un Karaoke per si voleu cantar-la!

Primer de tots, la vam aprendre a cantar amb la lletra original. Al principi no sabíem cantar-la massa bé, però al final després de molts dies cantant-la vam aconseguir aprendre-la.

Després, vam aprendre les notes per poder-la tocar amb la flauta. Les notes no van ser tan difícils tot i que a alguns ens va costar una mica aprendre-les. Hi havia dues parts: la A i la B. Unes setmanes després vam haver d’aprendre una nova part, la C. Aquesta més o menys va tenir la mateixa dificultat.

 

Alumnes de 1r ESO A

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.13.47

Alumnes de 1r d’ESO B

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.17.26

Alumnes de 1r d’ESO C

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.19.34

 

Aquí teniu la partitura per si us animeu a tocar-la.

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.20.52

 

Un cop vam haver après les notes, vam començar a tocar la cançó amb la flauta. Hem aprés a tocar millor la flauta i hem après algunes notes que no havíem tocat abans. També hem aprés a fer el “FA” amb digitació barroca i alemanya, i a manegar millor la mà dreta 🙂
Després, el professor ens va ensenyar una coreografia lenta, que transmet tranquil.litat. En principi, la coreografia fa com que ens trèiem els mals i les preocupacions de sobre. Seguidament ens donem la volta i i girem cap al company de la dreta per fer li un massatge. L’experiència va ser molt bona. En general hem passat una bona estona.

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.23.34

Alumnes de 1r d’ESO A fent la coreografia

 

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.26.02
Alumnes de 1r d’ESO B fent la coreografia

Captura de pantalla 2017-02-20 a las 19.29.40

Alumnes de 1r d’ESO C fent la coreografia

 

Finalment, a classe, hem fet un ball amb la cançó de Fatou Yo. A la part A com podeu veure al vídeo, primer, fem una rotllana i fem dues passes a la dreta i després dues passes a  l’esquerra. A la part B fèiem una rotllana també, però com podeu  veure, no és igual que el d’abans, ja que després ens ajuntem tots al mig  de la rolllana, que per cert, va ser un desastre, però molt divertit!. La nostra experiència ha estat molt divertida perquè ens vam liar molt. Finalment, i després de practicar-lo molt, ens vam gravar.

 

Aqui us deixem el video per veure-ho i practicar-ho:

Us convidem a disfrutar d’una cançó molt bonica que es diu Fatou yo. Esperem que us animeu a escoltar-la, a cantar-la, a tocar-la amb la flauta i a ballar-la!

 

Text: alumnes de 1r d’ESO B

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*