“Casa nostra, casa vostra” #volemacollir

 

Dissabte dia 18 de Febrer es va fer una gran concentració a Barcelona per lluitar pels drets dels refugiats, l’objectiu d’aquesta manifestació és reclamar a les institucions catalanes que compleixin la promesa d’acollir, com a mínim, 4.500 persones de les que han hagut d’abandonar casa seva en l’anomenada crisi migratòria de la Mediterrània. La gran concentració va arribar a 164.000 persones (segons la guàrdia urbana) i totes unides amb una mateixa finalitat. Hi va assistir tot tipus de persones ;de diferents països i nacionalitats. Aquesta manifestació s’emmarca dins la campanya “casa nostra, casa vostra”  que pretén acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volen acollir aquelles persones que ja es troben al nostre país i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna per aconseguir que ells tinguin els mateixos drets que nosaltres.

La Facultat d’Educació de Barcelona ha sotasignat també el manifest de la campanya perquè considera molt important que els polítics prenguin part en la que ja és la major crisi migratòria des de la Segona Guerra Mundial.

La campanya, en la qual hi participen fins a 900 entitats,  han demanat la col·laboració de persones del món de la cultura i els mitjans de comunicació. “Vull que vinguin” han dit tots i cada un d’ells en un dels documents audiovisuals que s’han presentat al llançament de la iniciativa. “Vull anar”, han dit en aquest mateix document alguns dels refugiats que han conegut als camps de refugiats.

“Volem acollir” és el lema d’una gran campanya que  han posat en marxa a Catalunya organitzacions de la societat civil catalana en favor dels refugiats.

Vídeos manifestació en favor refugiats, Barcelona (18 de febrer 2017)

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

Fet per: Meritxell Blánquez, Daniela Velandia, Julia Queralt i Monse Boveda

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*