Taller de debats

Divendres dia 3 de febrer l´equip que representa al Nicolau Copèrnic, va assistir al taller previ a la lliga de debats d´enguany.

Què és la lliga de debat?

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Com es desenvolupa la competició?

La Lliga consta d’una fase eliminatòria i d’una final. L’eliminatòria es disputa entre els equips dels centres inscrits a una mateixa universitat, que serà qui acollirà la competició.

L’equip guanyador de cadascuna de les eliminatòries locals passa a la fase final, que se celebrarà coincidint en lloc i dates amb la final de la Lliga de Debat Universitària

A continuació recollim algunes imatges de com va transcórrer la sessió i us deixem un enllaç amb més informació sobre la preparació que els alumnes del Copèrnic han realitzat durant els darrers 2 cursos .

foto debat 1

foto debat 2

foto debat 3

foto debat 5

foto debat 6

foto debat 7

foto debat 8

foto debat 9

foto debat 10

Per Lluís Masnou

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*