LA POLÍTICA MIGRATORIA DE DONALD TRUMP!!

Donald Trump, president dels Estats Units, és possiblement ara mateix el més nomenat del món (tot i que sigui en negatiu 😉  ) per la seva actuació contra els immigrants. Primer va anunciar que reforçaria  la frontera amb Mèxic  a través de la construcció d’un mur, que a més vol que es financiï a través de l’impost interfronterer.

No obstant, la decisió més polèmica arribar l’endemà, quan Trump va decretar el tancament temporal de les fronteres dels Estats Units per als immigrants de set països de majoria musulmana perquè diu que vol evitar  o minimitzar qualsevol perill al seu país.La prohibició a la immigració de països musulmans durarà tres mesos, i el veto als refugiats d’altres països com Síria, quatre.

La reacció per part d’alguns  jutges  ha estat contundent. En aquest sentit, 3 jutges federals han bloquejat parcialment el decret de Trump i molts advocats han anat als aeroports per defensar els interessos dels immigrants.

Malauradament, Donald Trump continua buscant ja ha anunciat que apel.larà el bloqueig. El Departament de Justícia presentarà el més aviat possible una petició d’emergència per tal de suspendre “aquesta indignant ordre i defensar l’ordre executiva del president”.

Des de la meu punt de vista, penso que l’actitud  de Trump es correspon amb la d’una persona racista, xenòfoba i masclista. Aquesta decisió suposarà el fet que persones que fa més de 2 dècades  viuen als EUA o nous refugiats hauran d’anar a buscar-se la vida fora del país americà, separada en molts casos de les seves famílies. Entre les conseqüencies que pot tenir aquesta mesura a nivell mundial: provocarien “l’eliminaci o reducció” del nombre de musulmans al país més desenvolupat del món, i que alguns països reaccionin de manera negativa, donat que això és il.legal i discriminatori.

Des de Berlín i Regne Unit, Merkel i Boris Johnson han emès un comunicat on es posicionen obertament en contra de la decisió de Trump . La titllen de vergonyós i cruel. I han recordat  que els EEUU són un dels països que sempre ha acollit als refugiats, i que EEUU ,amb Trump, ja no té els valors ni la tolerància que tenia abans.

PROTESTA TRUMP

Fet per Manu

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*