Experiment de l’ampolla fumadora (Alumnes de 3r d’ESO)

La professora de biologia, Encarna López ens va fer als 3 grups de 3r d’ESO  una pràctica que es diu “L’ampolla Fumadora”. És un experiment que hem realitzat perobservat com el tabaquisme afecta al nostre cos. El tabac pot provocar moltes malalties ,com ara el càncer de pulmó,que ens pot portar a la mort.

Experiment:

Primerament,hem agafat una ampolla de plàstic d'1,5 L i l'hem omplert d'aigua fins a la meitat. A continuació, hem foradat la part baixa de l'ampolla i li hem posat una palleta perquè surti l'aigua. Seguidament, hem fet un altre forat al tap que hem aprofitat per introduir la cigarreta amb una mica de cotó fluix per sota, per observar el que li passaria als pulmons. Després d'encendre la cigarreta hem vist com l'ampolla s'omplia de fum, i com la pressió d'aquest, l'aigua surt per la palleta.

Captura de pantalla 2017-02-11 a las 14.34.07Finalment hem pogut observar que el cotó estava tacat de color groc-ocre per conseqüència dels productes químics que porta la cigarreta, incloent la nicotina.

D’aquest experiment podem concloure que la reacció del cotó també passa al nostre cos quan fumem, i com és  de perjudicial per a la nostra salut.

A continuació podeu visualitzar un vídeo que recull el procés d’aquest experiment. Esperem que us agradi 🙂

Fet per: Miguel Delgado, Naoufal Rais

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*