“Com afectaran les tecnologies a la identitat humana”

Els alumnes de primer de Batxillerat han elaborat un vídeo a la matèria de Filosofia, amb el qual participaran a la II Mostra de Vídees.

Què és Videes?

L’objectiu d’aquest concurs és fomentar la reflexió i la creativitat de l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat a través de la creació d’ un vídeo filosòfic original individualment o en grup. (Clicant l’enllaç podeu llegir les bases del concurs)

La Mostra de VIdees vol promoure algunes tècniques de vídeo experimental  i artístic.

Assenyalar que les condicions formals per aquest any eren fer l´edició amb algunes d´aquestes tres tècniques: cut out,pixilació (Stop Motion)  i foundfootage.
  • Cut Out (Stop Motion): consisteix en fer un vídeo d’objectes en moviment a partir de la realització de múltiples fotografies. Pot ser un collage, un grup de ninots o de figures de plastilina, o de qualsevol tipus d’objecte. D’una imatge a altre s’aconsegueix crear il·lusió de moviment. Existeixen apps per mòbils i tablets que fan tota la feina: amb el mateix programa es fan totes les fotos i es crea el vídeo. La més coneguda és l’app “Stop Motion”, que es troba a la xarxa i és gratuïta. També és possible utilitzar els programes de vídeo més coneguts com MovieMaker (Windows), o Imovie (Apple).
  • Pixilació (Stop Motion): aplica el mateix principi que l’anterior, però les fotografies es fan a persones o coses que s’han de moure molt lentament foto a foto.
  • Found footage: mitjançant aquesta tècnica es recliquen imatges de gravacions diverses, fent un collage amb fragments. Un exemple conegut és el que fan al programa APM de TV3. Permet superposar escenes, alentir, accelerar vídeos i fragments per aconseguir nous efectes i nous significats. Cal disposar d’un programa d’edició de vídeos i de fragments d’enregistraments. A la web https://archive.org/details/movies hi ha un banc de vídeos lliures de drets que es poden baixar.

Selecció i publicació dels vídeos

Un Jurat format per tres membres de l’organització de l’Olimpíada seleccionarà els deu millors vídeos presentats i informarà al professorat responsable i als autors amb  antelació.

Els vídeos es publicaran a la pàgina web de l’Olimpíada i a les xarxes socials. Es projectaran al hall del CCCB el dia de celebració de l’acte final de l’Olimpíada.

Els participans seran els guanyadors d´aques llista de reproducció:

 

 

Molta sort als participants!! Des de la revista us anirem informant! 

Per Lluís Masnou

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*