COMPTE ENRERE PER AL CARNESTOLTES 2017

 

Falta aproximadament un mes per a una de les celebracions populars més divertides i boges del nostre país i és el millor moment per informar-vos sobre aquesta peculiar tradició una mica més a fons.

Què és el Carnestoltes o Carnaval?

El Carnestoltes és una festa pagana que se celebra uns dies abans de l’arribada de la Quaresma. La paraula Carnestoltes o Carnaval, pot derivar del llatí: Carn llevar (treure la carn).

Origen de Carnestoltes

L'origen el podríem trobar en temps dels egipcis i sumeris, fa uns 5.000 anys.

S'utilitzava aquesta festa per poder vestir, menjar, comportar-se i sentir d'una manera que en el seu dia a dia no estava ben vist a l'epoca.

Carnestoltes actualment

Aquesta festa s’ha anat expandint i avui dia se celebra a tot el món.  No obstant, és una tradició que ha anat canviant segons a la part del món on ens trobem;

Per exemple a …

Brasil:

El carnaval de Rio (Brasil) és sens dubte el més espectacular i esperat.En tan sols quatre dies, la ciutat mostra més de 300 escoles de samba que es preparen durant tot l'any per enlluernar en aquests dies.

carnaval-rio-de-janeiro-rj-www.riohunter.com-1 Venècia:

A Venècia aprofiten els seus canals per celebrar aquest carnaval sobre unes gòndoles. Les màscares i les disfresses juguen un paper clau en aquest món anònim, on les divisions de classes semblen desaparèixer, on màgicament tots es tornen iguals.

69

El Carnestoltes  a l’institut:

Al nostre institut  també celebrem carnestoltes amb diferents activitats que alteren la programació habitual del centre. L’any passat tots els alumnes van protagonitzar  un Lip- Dup i participaren en tallers de maquillatge.  Des del centre es va organitzar un concurs de disfresses i una espècie de “tu sí que vals”, on els alumnes podien mostrar les seves habilitats.

IMG_07261-678x381

 

Per Ainoa i Monse

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*