Receptes nadalenques

S’acosta el Nadal, i no poden faltar bones receptes inspirades en aquesta festa, aqui us deixem una recepta dolça i una altra salada per compartir amb el vostres éssers estimats aquestes festes.

Arbre de Nadal amb pasta de full

Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full rectangulars
 - Nutella o Nocilla
 - 1 ou batut
 - 2-3 cullerades de sucre per empolvorar
 - 1 cullerada de sucre glas per decorar
 - 20 lacasitos

Preparació:

1.Preescalfem el forn a 180º. Folrem amb paper d’enfornar una safata de forn i reservem.

2. Estenem una làmina de pasta de full, la untem amb Nutella i la cobrim amb l’altra làmina de pasta de full.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA3. Amb un ganivet ben esmolat fem la forma de l’arbre i amb un talla-pastes fem estrelles de la massa sobrant. Retirem la massa sobrant (jo no llenço res i aquestes retallades també les poso al forn perquè estan igual de gustoses). Mullem amb una mica d’aigua la copa de l’arbre i col·loquem una de les estrelles a sobre.

4. Als laterals de l’arbre, fem talls amb el ganivet, sense arribar al centre, formant tires de la mateixa amplada (9 tires a cada costat). Hem de deixar un tronc més ample a la base i que es vagi estrenyent fins arribar a la copa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Dobleguem cada tira de massa fent una espiral. Les tires més properes a la copa de l’arbre només les girem una vegada. Anem afegint girs a mesura que les tires són més llargues.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Col·loquem sobre la safata de forn i pinzellem amb ou batut. També pinzellem amb ou totes les estrelles.

7. Empolvorem amb sucre l’arbre i les estrelles.

8. Posem al forn durant 15-20 minuts, a 180º o fins que la pasta de full es dauri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Retirem del forn i deixem refredar completament.

10. Decorem empolvorant sucre glacé i col·locant lacasitos (els enganxem amb una mica de Nutella) en els extrems de les branques.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palmeretes de pasta de full salades amb gust de Pizza
palmeritas-hojaldre-saladas2

ingredients:

 -1 planxa de pasta de full
 -tomàquet fregit
 -pernil dolç
 -orenga
 -formatge ratllat

elaboració:

1.- Cobrim la planxa de pasta de full amb tomàquet fregit.

2.- Continuem amb formatge ratllat, pernil dolç i orenga.

3.- Enrotllem cap al centre les dues parts llargues de la planxa.

4.- Tallem a làmines de mig centímetre i posem al forn fins que estiguin daurades durant uns 10 minuts a 200 º.

Desitgem que us agradin!

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*