Nadal a altres països

Nadal arreu del món

Com es celebra el Nadal a altres països?

Si bé aquesta festivitat és gairebé universal, a cada país es celebra  de forma diferent. Tradicions, gastronomia, decoracions, personatges folklòrics nadalencs… tot canvia segons l’indret des d’on ho celebrem.  Ara bé, encara que ens separin els quilòmetres, milions de persones compartim la mateixa il·lusió de celebrar el Nadal.

Però com es viuen les festes en altres països?

El Nadal als Estats Units: Comença amb la celebració que ja ve emmarcada dins de l'anomenada "temporada de festes" que té lloc el quart dijous de novembre amb el Dia d'Acció de Gràcies i acaba el 6 de gener.

como-se-celebra-la-navidad-en-estados-unidos-2

Nadal a l'Índia: A l'Índia el Nadal és un dels festivals més bonics. En comptes de pins, les famílies decoren plàtans o mànecs i a les cases s'encenen espelmes i llums.navidad-india-2
Nadal al Marroc:

Per aquestes festes els nens i nenes  tenen vacances, tot i que només les celebra la minoria cristiana. Per a la resta de la població marroquina, el més semblant al nostre Nadal és l'Aid al-Adha -el sacrifici del xai-. La festa comença al matí, amb un esmorzar amb dolços. Després, els pares maten el xai, que es menja en família.

Durant la Festa del Xai també és típic donar petites quantitats de diners als infants, perquè es comprin llaminadures; així com regalar roba i sabates als de casa. Tanmateix, l'equivalent dels Reis és la festa de l'Ashura, on -antigament- els avis deixaven pa dur i llet a la llar, que al matí següent havia desaparegut per sorpresa de les criatures. Aquest és el moment en què se'ls hi regalen joguines.

marruecos-navidad

Nadal a Sudamèrica: Segons el país en el qual ens trobem a Amèrica del Sud, se celebren les festes nadalenques de manera molt diferent. Cal destacar que allà és estiu i que les pistes de gel per patinar, la neu i fred es substitueixen per interminables dies de platja i sol.

navidad-mundo-australia

A Colòmbia, per exemple, les festes comencen el 16 de desembre amb els aguinaldos,es visita els parents i es comparteixen empanaditas, patacones i aiguardent, i es guarneixen les cases i balcons amb bombetes. El sopar nadalenc s'hi menja l'ajiaco, una mena d'olla barrejada amb pollastre i patates de diferents varietats, i per postres, l'arròs amb llet i la crema amb móres. Per Cap d'Any és típic  llençar petards i portar roba interior de color groc, posada a l'inrevés.

Si coneixeu alguna altra tradició diferent us animen a compartir-la amb t@ts nosaltr@s!

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*