La Marató de TV3

Diumenge 18 de Desembre  es va  celebrar  la Marató de tv3, una gala solidària  realitzada anualment el diumenge abans de Nadal i impulsada per Televisió de Catalunya i la “Fundació La Marató de TV3”. La primera edició es va fer el 1992 i cada any el tipus de malaltia és diferent. Els guanys d’aquesta edició , la que en fa 25, es destinaran a la recerca en l’Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

 

Informació del Ictus: L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident  vascular. Pot ser causat per un coàgul que obstrueix el pas de la sang cap a una part del cervell (Ictus isquèmic) o bé per una hemorràgia originada pel trencament d’un vas cerebral (ictus hemorràgic). Aproximadament el 85% dels ictus són isquèmics i el 15% hemorràgics.

ictus_1_ws1013625028

La mobilització de la societat entorn la Marató tv3

La mobilització de la societat catalana entorn de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio és un dels trets que converteix aquest programa en un esdeveniment únic, en una festa col·lectiva que transcendeix el plató televisiu. Per cada nova edició de La Marató, la ciutadania pren la iniciativa en l'organització d'actes festius que tenen com a objectiu incrementar el marcador del programa. Són moltes les fórmules que les entitats ideen per recaptar diners en un ambient participatiu i solidari. Així, trobem que en el miler d'activitats que s'organitzen cada any hi ha concerts, competicions esportives, festivals, caminades o dinars, per esmentar-ne alguns exemples (Terrassa no ha estat una excepció).

Després de 21 hores d’emissió en directe, 6 a Catalunya Ràdio i 15 a TV3, el marcador d’aquesta edició reflectia la quantitat de 8.490.607 euros. Aquesta xifra augmentarà amb els fons que arribin fins al 31 de març del 2017, quan es tanqui el període de recepció de donatius.

Activitats de la Marató:

El partit de La Marató.

El derbi, amb La Marató.

La Marató en línia.

La Marató en 360º.

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*