PERQUÈ LA GENT PENSA QUE EL REGGAETON ÉS MASCLISTA?

Molta gent pensa que el reggaeton és masclista. De fet, molts col.lectius i organitzacions feministes han denunciat el tracte denigrant cap a la dona en gran part de les lletres i imatges de diferents grups de reggaeton.  No obstant, i segons la professora de l’Escola Superior de Música (ESMUC) i de la UAB (LaVanguardia 19-12-2016) el problema és que no és l’únic estil musical que ho fa. El llenguatge sexista es troba en moltes altres composicions d’estils musicals diversos, que pel fet de ser cantats en anglès ens passen desapercebuts. Seria el cas, i en paraules d’aquesta professora, de la cançó Blurred Lines, interpretada davant de milions de persones a la Super Bowl.

El reggaeton

socialmente este género musical se asocia con las clases “subalternas” de las áreas urbanas del Caribe hispánico.

Aquesta música es va originar a Panamà als anys 70, a partir del seu predecessor el reggae en espanyol, influït pel hip-hop. Posteriorment, el reggeaton es va seguir mantenint tal com el reggae originari de Llatinoamèrica , amb els mateixos instruments i les mateixes melodies de veu però amb diferents lletres. Per la seva banda, a Puerto Rico s’usaven beats de reggae sobre bases de rap però fent servir lletres i composicions que res tenien a veure.

Socialment, aquest gènere musical s’associa amb les classes “subalternes” de les àrees urbanes del Carib hispànic i amb el transcurs del temps ha estat barrejat amb altres ritmes i ha sofert molts canvis. El reggaeton es podria dir que neix d’un intercanvi cultural i musical entre Panamà i Puerto Rico a partir dels anys 90.

Els cantants o artistes més coneguts son per exemple: J Balvin, Maluma, Ozuna..etc.

 

Imagen relacionada  Resultado de imagen de maluma  Resultado de imagen de ozuna

Us deixem el que és considerat el TOP TEN del Reggaeton:

I vosaltres que n’opineu sobre el reggaeton? Podeu deixar els vostres comentaris al web de la Revista 🙂

 

Fet per Cristina i per Lurdes

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*