Recollida de roba pels refugiats (alumnes Batxillerat)

Alguns dels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat del nostre institut ens van fer una xerrada sobre un projecte solidari que estan portant a terme en col.laboració amb “Ajudem, Ayudamos, help”, una Organització No Governamental (ONG) d’ajuda als refugiats. L’objectiu: la recollida de roba pels refugiats.

Estem davant la crisi més gran de desplaçament des de la II Guerra Mundial. Actualment, es calcula que uns 65 milions de persones s’han vist forçades a abandonar la seva llar per la guerres, la pobresa o el canvi climàtic.

La crisi de Síria

Segons les dades de l’ONU, el nombre de refugiats sirians en els països veïns ja superaria els quatre milions.  i  7,6 milions més es troben desplaçats dins del país, gran part d’ells en circumstàncies difícils o en llocs de difícil accés per a les organitzacions d’ajuda humanitària.

No podem girar l’esquena als refugiats!

La principal porta d’entrada és Grècia o Itàlia, però la meta de la majoria dels refugiats és el nord d’Europa. Una de les principals rutes és la del Balcans: des de la costa de Turquia, els refugiats viatgen fins les illes gregues, per després viatjar a través de Sèrbia, Macedònia, Hongria, Àustria i arribar, finalment, a Alemanya.

Els alumnes de batxillerat conjuntament amb el Rebost Solidari de Cerdanyola i l’ONG ajudem, ayudamos, Help, estan recaptant roba, matalassos i bicicletes per enviar-la a la Warehouse de Tesalònica i la Comunitat EKO (Grècia). El contenidor sortirà el proper dilluns 28 de Novembre.

Ajudem, Ayudamos, Help s'ha fixat un doble objectiu. D'una banda, atendre les necessitats bàsiques de les persones que, fugint de la guerra de Síria, han acabat en camps de refugiats, Entre els projectes de l'ONG hi ha el de facilitar ous bullits als refugiats perquè puguin menjar proteïnes; un element que no està inclòs ara mateix en la seva dieta. 

Resultat d'imatges de fotos de refugiados

La iniciativa ha estat tot un èxit, i tot l’institut s’ha involucrat per aportar el màxim nombre de roba possible 🙂

ajuda refugiats

Material recaptat pels alumnes de Batxillerat 

CRISTINA ORTEGA I LURDES SOLANO.♥

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*