DEURES SI, DEURES NO.

La Confederación Española de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos CEAPA ha organitzat una campanya contra els deures. Els pares consideren que els deures dels fills afecten de forma negativa a la conciliació familiar. També sostenen que els deures no tenen valor educatiu i que fomenten les desigualtats entre alumnes, entre els que poden comptar amb l’ajuda dels pares i els que no. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els deures desapareguin o es redueixin. Com a senyal d’anar avançant per aquest camí, els pares proposen que els professors no encomanin tasques per al cap de setmana o d’un dia per un altre.

I la CEAPA no ha estat l’única que s’ha posicionat sobre aquest tema.

Fa unes setmanes va arribar al Congrés dels Diputats la petició de debatre sobre si s’haurien de posar deures o no. Decisió que encara haurà d’esperar. El ministre d’Educació va defensar la llibertat dels docents en aquesta qüestió.

Per la seva banda, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya no considera necessari regular els deures per llei però sí que dóna orientacions de com haurien de ser els deures adequats.

"Primer, que estiguin sempre relacionats amb el que es fa a classe, o el mateix dia o l'endemà, acabar una tasca o preparar una lectura que es treballarà a l'aula," assenyala Joan Mateu, director de Polítiques Educatives d'Ensenyament.

Al nostre institut els deures i examens són visibles a l’agenda digital  de la web del centre, i el professorat intenta flexibilitzar les tasques encomanades per casa, tot tenint en compte les altres matèries. I si bé és cert, que alguns professors ens posen més deures com per exemple els de les matèries de biologia, castellà, anglès… Aquests, són assumibles.

Documental en relació a la campanya sobre els deures.

Resultat d'imatges de fotos campanya deures

A continuació us deixem una petita enquesta per tal que doneu el vostre parer sobre la necessitat o no de fer deures. Ja podeu votar!

Estàs a favor de fer deures a casa?

  • Si (0%, 0 Votes)
  • No (0%, 0 Votes)
  • M'és indiferent (0%, 0 Votes)

Total Voters: 0

Vote

Loading ... Loading ...

Fet per: Cristina i Lurdes

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*