Per què els estudiants han fet vaga?

Aquest dimecres 26 d’octubre hi ha hagut vaga d’estudiants convocada pels Sindicats d’Estudiants i la CEAPA (Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares) contra les revàlides  i també per la derogació de la LOMCE.  Una gran part dels alumnes han seguit aquesta vaga, però veritablement coneixen l’objectiu que persegueix i la normativa a seguir?

Què són les revàlides franquistes i com ens afecten?

El decret planteja que les revàlides es portin a terme aquest curs 2016-2017. Les revàlides suposen multiplicar l’actual selectivitat per tres, establint així un triple filtre amb el que rebutjarà a centenars de milers de joves d’entre 15 y 17 anys.

  • Revàlida de 4t de la ESO. Consistirà en 7 exàmens amb continguts de 3r i 4t. Qui no la superi no podrà accedir al Batxillerat i tampoc obtindrà el títol de la ESO encara que tingui aprovades totes les assignatures. És a dir, un estudiant que suspengui aquesta revàlida sortirà al mercat laboral sense titulació, i els seu esforç durant quatre anys aprovant tot no servirà per a res.
  • Revàlida de 2n de Batxillerat. 8 exàmens sobre continguts de 1r i 2n que, de no ésser aprovada, negarà el títol del Batxillerat. És a dir: es sortirà al mercat laboral tan sols amb la titulació de la ESO. De res servirà haver aprovat totes les assignatures del Batxillerat: si es suspèn aquesta injusta revàlida, dos anys d’esforços tirats a la brossa.
  • Revàlida d’accés a la universitat. A més a més d’haver d’aprovar la revàlida del Batxillerat, la llei deixa oberta la possibilitat d’una tercera selectivitat a càrrec de la universitat en la qual vulguem estudiar i, com és previsible, de no ser aprovada tancarà les portes de les facultats.

Normativa Institut sobre la vaga:

1.- Tots els alumnes que facin vaga han de dur un justificant d’absència signat per pare/mare o tutor legal uns dies abans del dia de la vaga convocada.

2.- El professorat NO ha convocat cap vaga. Per tant, el centre romandrà obert i amb tot el professorat presents.

Quins alumnes poden participar?

Han estat convocats tots els alumnes de 3r i4t d’ESO i Batxillerat. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO no tenen dret de vaga.

Què és la LOMCE: 

La Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (en castellà: Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa, LOMCE), també denominada «Llei Wert», és una proposta de reforma de la Llei Orgànica d’Educació (2/2006, de 3 de maig) o LOE.

Per: Manu Jiménez i Ivan Mesa

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*