Tenim un integrador a l’institut!!

La figura de l’Integrador Social (TIS) als instituts és encara molt recent. La seva funció és la de treballar amb l’alumnat de l’INS amb dificultats d’integració social i amb l’alumnat amb necessitats especials (necessitats educatives, desmotivació, desorientació, desarrelament…).

El seu treball se centra en dos àmbits: el treball directament amb l’alumnat i la tasca al costat de les seves famílies.

La seva feina s’insereix en la tasca que duen a terme el departament d’orientació del centre (psicopedagogs) i amb altres figures externes que realitzen tasques similars (EAP, serveis socials, etc.).

L’Institut Nicolau Copèrnic disposa d’un Tècnic en Integració Social (TIS) des de fa més de 10 anys, el Sergi Buxés. Entre les seves competències hi trobem la prevenció i millora de situacions d’exclusió social a través d’estratègies socioeducatives, i avui tenim la sort d’entrevistarlo!

Resum de l’entrevista:

El Sergi Buxés  va néixer  el 22 de setembre del 1979 (actualment té 37 anys). Té parella, treballa a l’institut Nicolau Copèrnic com a integrador social i una de les seves principals funcions  és fer atenció directa a l’alumnat. Porta el Projecte d’Hort i d’Habilitats Socials amb els alumnes de 3r d’ESO, col.labora amb els tutors/es i les famílies,  amb agents externs com els serveis socials etc…

El que més li atreu de la seva feina es el contacte directe amb els alumnes i en un futur no llunyà li agradaria treballar com a terapeuta. Li agrada el futbol; el seu equip és el FC Barcelona i prefereix Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, perquè creu que és un jugador més humil.

A continuació us deixem l’Àudio amb l’entrevista:

 

Desitgem que us agradi i esperem els vostres comentaris!

Fet per: Naoual i Tarek


 

Comparteix!

2 Comments

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*