SORTIDA AL MUSEU DE LA MÚSICA (Alumnes 4t d’ESO)

MUSEU MÚSICA

El dia 31 de Maig del 2016, els alumnes de 4rt d’ESO que fem d’optativa música vam visitar el Museu de la Música que es troba a l’Auditori, on també hi ha l’ESMUC (Escola Superior de la Música a Catalunya.

Vam entrar a les 10:30h, on vam posar les nostres coses a una taquilla, després vam anar amb una noia que és diu Marisa, amiga d’en Joan Escoda i que és la cap de col·leccions del museu. Ens va fer una mica de guia i ens explicà una mica com funciona el museu, que s’hi fa, etc. 

Vam començar per la part principal, que s’anomena el Bosc, donat que hi ha unes vitrines en forma cilíndrica on la llum traspassa per d’alt, i és on es mostren cadascun dels diferents instrument. I poc a poc, anàvem veient vitrines en forma de quadrat en què hi havia les diferents famílies d’instruments juntes.

La Marisa ens va explicar que quan un instrument arriba per primera vegada al Museu, no es posa directament a la vitrina, sinó que han de fer uns estudis per analitzar-lo i ‘’rentar-lo’’ ja que la majoria dels instruments estan fets de fusta, metall, pell…i sovint hi ha insectes que fan mal bé al material.

Igualment, ens va comentar que els Dilluns el Museu està tancat, ja que aprofiten per treure els instruments de la vitrina per poder netejar-los i netejar les vitrines. Cada setmana renten una vitrina.

Vam anar a una sala de Rock Català en que el decorat era una passada, i quan entraves a dins al fons de tot semblava una discoteca, amb barres i tot.

Aquest Museu es una passada, i la veritat que val la pena visitar-ho , donat que hi ha instruments des del més antic fins al més modern.

Vam entrar també a una sala, on hi havia una guitarra elèctrica, un piano, i una arpa, i els podíem tocar. Era molt xulo!!!

L’instrument que més m’ha cridat l’atenció ha sigut la balalaika que té una forma triangular amb un dibuix modern, i la “little harmonic”, una harmònica molt petita, de la  que no vaig poder fer fotos perquè em sortia borrosa i amb flash no es podia.

 

La balalaika

BALALAIKA

 

La balalaika es de l’any 1900-1950, és un instrument de corda pinçada originari de Rússia. Es caracteritza per el seu cos triangular i pertany a la familia del llaüt.

                                                                                                  

Un altre dels instruments que també vam poder veure al museu de la música va ser el violí bastó que, tal i com el seu nom assenyala, és  un violí amb forma de bastó. Està compost per una caixa de ressonància, el pont i les clavilles a la part frontal, sota una peça de fusta desmuntable.

 

El violí bastó es va comercialitzar a Mittenwald (Alemanya) fins al segle XX.

Aquest instrument (com altres de semblants) servien com a entreteniment a l’aire lliure i l' utilitzaven sobretot els mestres de dansa per a les seves coreografies. 

És una mescla d’objecte i instrument (es feia molt en aquesta època) fins a finals del segle XIX a Europa, durant el Romanticisme, quan van començar a fusionar objectes amb instruments.  Es van crear amb la idea de crear una nova moda de tocar música en espais naturals.

 Violí bastó 
violí bastó

 

                                                     Algunes fotos de la sortida:

MUSEU DE LA MÚSICA 3

MUSEU DE LA MÚSICA 2

MUSEU DE LA MÚSICA 4

MUSEU DE LA MÚSICA 5

instruments

Per Soukaina El Hayani i Laura Jiménez 4t A

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*