DIA DE LA MARE

El passat diumenge,dia 1 de maig ,va ser el dia de la mare.  Aquesta, és una festivitat que es celebra en honor a les mares a tot el món  en diferents dates de l’any .segons el país. El seu origen el trobariem  al Mother ‘s Friendship Day  i a les reunions Mother‘ s Day Meetings (finals segle XIX) organitzades per  Ann Maria Reeves Jarvis, i on les mares es reunien per intercanviar opinions sobre diferents temes d’actualitat.

A llatinoamèrica i centreamèrica el dia de la mare se celebra el segon diumenge de maig i, per exemple a República Dominicana se celebra el dia 30 de maig.

La celebració del dia de la mare

La importància del Dia de la Mare, així com la forma en què se celebra, varia depenent del país. Veiem alguns exemples …

A Mèxic és comú cantar a les mares les “Mañanitas”, de vegades amb l’ajuda d’un mariachi o un trio contractat. A les escoles se solen fer festivals, i nens i adults complimenten a les mares amb flors, regals i sortides a restaurants.

A la República Dominicana es fa una gran reunió familiar i es canta l'”Himne a les Mares”.  Aquest himne el va escriure als  anys 20 Maria dels Àngels Trinitat de Moya Pérez, més coneguda com Trina Moya de Vásquez, esposa d’Horaci Vásquez, tres vegades president de la República. L’himne s’ensenya a les escoles i és tan comú com el “Feliç Aniversari”.

A Bolívia, donat que el Dia de la Mare commemora una data històrica, és un dia festiu a nivell nacional amb desfilades i homenatges a les heròiques dones que van lluitar en favor de la independència, a més de ser un dia en què s’honra a les mares.

En altres països, com a l’Estat espanyol, no es fan grans celebracions, simplement els fills/lles  i pares feliciten les mares i els donen un regalet.

 

[ratings}

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*