DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA

 El Dia Internacional de l’Acció contra la Sida es commemora l’1 de desembre de Cada Any.
Es va commemorar per primera vegada l’1 de desembre de 1988. Des de llavors, la sida ha matat més de 25 milions de persones a Red Ribbon.svgtot el planeta.
En l’actualitat 15 milions de persones tenen accés a tractament contra el VIH . Les noves infeccions s’han reduït un 35% des de l’any 2000 i les morts per causes relacionades amb la SIDA han baixat un 42% des del 2004 .

Què és la Sida?
És una malaltia infecciosa causada pel VIH que cursa amb una profunda alteració de la immunitat cel·lular, la qual afavoreix la instauració d’altres infeccions i malalties de pronòstic clínic greu.
és relativament poc resistent a l’exterior dels cos, de tal manera que només afecta ala sang, l’esperma, les secrecion vaginals o la llet materna són realment susceptibles de contenir-lo i, per tant poden transmetre’l.
Es va descriure el primer cas l’any 1981, han mort de sida al món uns 6,4 milions de persones i se n’han infectat més de 40 milions. És una pandèmia, especialment greu a l’Àfrica i no existeix cap remei eficaç per a curar-la.

Què és el VIH?
Virus de la immunodeficiència humana, comunament anomenat VIH, és l’agent causal de la malaltia de la Sida.

Com es transmet la Sida?
  • Transmisió sanguínea: La sang d’una persona infectada és portadora del virus. La infecció es pot adquirir amb el contacte de la sang d’un afectat amb la d’una persona sana.
  • Transmisió sexual: El virus es troba en el semen i en les secrecions vaginals , per la qual cosa es pot transmetre amb l’intercanvi d’aquests fluids durant les relacions sexuals amb persones infectades pel VIH si no s’utilitzen preservatius de manera correcta.
  • Transmisió vertical (de mare a fill): Les dones embarassades infectades poden transmetre el virus al seu fill en diferents moments, mentre el fetus està a l’úter, en el moment del part o durant el temps de lactància. La probabilitat que aquesta transmissió es produeixi oscil·la entre el 25-30% i menys de l’1% si la mare rep el tractament adequat.
Us deixem el següent vídeo. Observeu la reacció de la gent! 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*