França intenta tornar a la normalitat

Fa dues setmanes França va patir una sèrie d’atemptats reivindicats posteriorment pel grup terrorista  Isis.

Com a conseqüència d’aquests fets,  Moscú, França i altres països aliats es coordinen per bombardejar Síria…

Cronologia dels fets del considerat el major atac terrorista des de la Segona Guerra Mundial…

El 13 de novembre a les 9 :30 un terrorista s’immola fora de l’estadi de París , en no aconseguir entrar al recinte.

L’atac més gran es va produir durant  la nit, a la “sala Bataclan” ,amb 89 morts i 352 herits ,dels quals 99 es troben molt greus. Set terroristes s´immolen a prop de l’estadi.

Posteriorment, les forces de seguretat van acabar amb la vida  del presumpte cervell dels atemptats de París, Abbdelhamid Abaaud,un belga d’origen marroquí que va estar a Síria.

 Terroristes identificats en relació als atemptats.
El primer dels terroristes identificats va ser  Ibrahim Abdeslam, de 31 anys, que es va immolar en un restaurant proper al centre de París.
El segon va ser Bilal Hadfi, de 20 anys, qui es va treure la vida al costat de l'estadi de fútbol  Saint-Denis.  Vivia a Bèlgica i va passar un temps a Síria.
Ismail Omar Mostefai va ser el quart terrorista identificat. Va neixer a França el 1985, però tenia contacte amb Bèlgica
Posteriorment identificarien a Ahmad Al Mohammad,nascut a Síria el 1990. Ell també va actuar a l'estadi Saint-Denis. I finalment, a Samy Amimour, nascut el 1987 a París. Segons la seva familia, va estar a Síria.

 

Salah Abdeslam

Abdelhamid Abaaoud, Salah Abdeslam, Bilal Hadfi y Samy Amimour. / AFP

Personalment, sóc de l’opinió que tots aquells que pensin que es pot llevar la vida d’altres persones escudant-se rere la religió, no respecten els mínims valors de convivència.  Però tampoc no crec que es pugui combatre la violència amb més violència. Els governs haurien de cercar noves fórmules de diàleg que permetin assolir la pau.

D’altra banda, considero que moltes persones ,equivocadament, han confós el terrorisme practicat per aquest grup amb el fet de professar una creença o religió.  Escric aixó, per tots aquells/lles que no comprenen que els terroristes que van llevar tantes vides el passat dia 13 de novembre, inclosa les seves, eren musulmans yihadistes. Jo sóc musulmà, i al Corà (el nostre llibre sagrat) no diu enlloc “matar per Alah”. Hem de distingir i separar el termes  yihadista i musulmà.

I vosaltres que n’opineu?

 

Per Teresa Sánchez i Imad Azzouz

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*