EL Nicolau Copèrnic afegeix nous tallers

Des del centre han decidit fer nous tallers i activitats diferents de les dels cursos anteriors.

Com cada any, el Nicolau Copèrnic organitza uns tallers per als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO. Són els que coneixem amb el nom d’Entorns d’Aprenentatge. Gràcies a l’arribada de nous professors i professores, que tenen la intenció que els alumnes tinguin l’oportunitat de poder practicar el que més els agrada dins de l’institut, aquest any s’han proposat nous tallers, sense deixar de banda els grans clàssics.

Els grans clàssics, els que es repeteixen any rere any, i que són els que més agraden als alumnes, són el taller de cuina, natació i copa cangur.

Pel que fa als nous tallers, destaquen gimnàstica acrobàtica, dansa, judo i pàdel. Hem parlat amb alguns alumnes d’aquests tallers i molts d’ells troben que no és just que en alguns entorns d’aprenentatge (com dansa o gimnàstica acrobàtica) només hi hagi noies i que a judo només hi hagi nois. Es tracta de “masculinitat fràgil”, va comentar una alumna que practica ball i que creu que els nois no s’apunten a dansa perquè no és una activitat “viril”, i totes les seves companyes compartien la seva opinió.

El Frede Corrigüelas està preparant els alumnes que han escollit Copa Cangur per participar en una competició. L’any passat van competir contra altres instituts de tot Catalunya, van fer la primera prova al Gener i van quedar entre els tres primers. Van passar a la final que es va fer al Maig i finalment van quedar dècims. Aquest any tornaran a competir per intentar quedar en primera posició.

No tots els entorns d’aprenentatge es treballen dins de les aules, també es practiquen al gimnàs, al pati i, inclús, fora del centre.

 

Laura Lao

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*