Final del ramadà

Avui dijous, després d’un mes, ha arribat el final del ramadà i molts dels alumnes musulmans no han vingut a l’institut. Però per què?

La raó és simple cada any i cada vegada que s’acaba el ramadà, es celebra “Eid”; és una festa la qual consisteix en anar a resar, a les vuit del matí, amb la diferència de que és una pregària especial, i es fa normalment en un lloc ampli si es pot, (un poliesportiu per exemple).

Fins aquí tot normal, però en aquest dia tota o la majoria de les famílies es reuneixen, i depenent de cada casa es fan diferents activitats o es parla. A més els nens reben una petita propina de part dels familiars.

Aquesta festa del “Eid al-Fitr” és la petita perquè a també hi ha una gran en la qual es fa el sacrifici d’una ovella, “Eid al-Adha”, i es repeteixen quasi els mateixos esdeveniments.

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*