Què és el ramadà?

ramadanLa primavera del 2021 ha començat hi ha molts alumnes que no van tan abrigats. Però amb la primavera, aquest any, ens acompanya el mes de Ramadà.

El qual, la gran majoria dels alumnes del nostre institut compleixen el ramadà perquè hi ha una gran part dels alumnes són musulmans. El ramadà consisteix en menjar abans de l’hora de pregar de la matinada, per a poder aguantar sense menjar durant el dia. Després es podrà tornar a menjar al vespre.

Tothom coneix a Ramadà per el fet de que no mengem, però no només es això, també hem de llegir Alcorà que es un llibre sagrat per als musulmans i musulmanes, a més no s’hi pot fumar, ni pegar, ni insultar, ni tenir relacions sexuals, tampoc es pot lligar. I si no es fa o es incompleix una de les normes s’ha de recuperar. El ramadà el poden fer a partir d’uns 7 anys, a més s’ha de fer uns pregaries especials abans de dormir.

I tot això tot un mes, i quan s’acaba els musulmans ho celebren fent una petita festa de xai o en altres paraules es fa Eid-Fitir.

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*