LA FIRA MODERNISTA DE TERRASSA

La Fira modernista de Terrassa és reconeguda com una gran festa del Modernisme català. Suposa un sorprenent viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX. Durant la fira, es produeix a la ciutat la presència de personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època.

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb el propòsit de recuperar una altra antiga tradició com és la Fira de la Primavera, que es va institucionalitzar a Terrassa l’any 1228, gràcies a un privilegi del rei Jaume I.

Des de l’any 2007, la Fira Modernista de Terrassa està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d’interès turístic. L’any 2010, aquest certamen també va obtenir un dels Premis de Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques en la categoria d’activitats turístiques, atorgat per l’Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques i la Fundació per al Foment de la Comunicació i el Desenvolupament. Però sobretot suposa  un viatge al passat pn els egarencs i visitants poden gaudir de la gastronomia, els espectacles i la forma de vida de l’època modernista. 

A continuació us adjuntem un petit document visual amb més informació sobre aquesta festivitat egarenca que han preparat uns alumnes de 4t d’ESO.

Captura de pantalla 2019-05-27 a las 14.04.55

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*