Fes escalada al Nicolau Copèrnic!

L’escalada és una activitat que consisteix a realitzar ascensos sobre parets de fort pendent valent-se de la força física i mental pròpia. Es considera escalada tot ascens ja sigui fàcil, difícil o impossible de realitzar (segons l’estat físic de la persona) amb les extremitats inferiors (peus i cames, en alguns casos també es podria arribar a utilitzar el genoll, per si hi hagués alguna paret al costat) i les extremitats superiors (braços i mans). En l’escalada hi ha altures que impliquen un perill considerable i amb l’objectiu de tenir seguretat s’utilitza equip de protecció.

En origen, l’escalada apareix com una activitat derivada del muntanyisme. Llavors es considerava només com un mitjà d’entrenament per als recorreguts de muntanya. Va ser en el siglo XIX quan l’activitat va néixer a Alemanya de l’Est (Dresden)  i a Anglaterra (el districte dels Llacs).

Un rocòdrom és una instal·lació preparada específicament per practicar l’escalada quan no pots escapar-te a la muntanya o quan s’ha de practicar. Està equipat amb preses con presses. La seva forma pot ser lliure o estar condicionada a l’edifici on es troba.

Al Copèrnic hem construït un  al pati per a que els alumnes, en dies festius, provin l’escalada. Hi ha tres vies amb nivells de dificultat diferents, fàcil, mitjà i díficil, tots tres a  la mateixa paret. És una bona oportunitat per descobrir una activitat que dóna emoció i que necessita d’habilitats físiques però que també requereix d’equilibri mental.

Jo ho vaig provar l’any passat i la primera vegada impressiona i fa por, però quan veus que hi ha tanta seguretat et fas valent i, llavors, el segon cop que hi puges ho disfrutes moltíssim més.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*