Sortida Museu d’Art de Catalunya (alumnes 2n d’ESO)

Aquest dimecres 24 d’abril els alumnes de 2n d’ESO vam anar al Museu d’Art de Catalunya, ubicat al Palau Nacional de Montjuïc (Barcelona) amb l’objectiu de conèixer de prop l’Art Romànic i Gòtic de Català.

Vam arribar al museu sobre les 9:40 h  i abans d’accedir-hi a les instal·lacions, ens van deixar una hora per esmorzar i fer un volt pels voltants. A continuació, per accedir al museu vam dividir-nos en tres grups. En entrar, vam deixar totes les nostres coses a les taquilles,  per tal que no ens destorbessin durant la visita.  Després, el nostre guia, es va presentar i ens va avançar quin seria el recorregut a fer. Entre d’altres coses, vam conèixer la història del museu, quins havien estat els seus orígens (va ser construït per a l’Exposició Internacional de 1929 i va obrir les seves portes com a  Museu d’Art de Catalunya l’any 1934). Acctualment,  al museu hi ha exposades 4.500 obres d’art romànic, gòtic, barroc i modernista (i més de 400.000 fora de catàleg, perquè encara no es troben en les condicions més òptimes per ser presentades al públic.

La ruta va durar una hora aproximadament, a la que ens van mostrar 10 obres, com per exemple: “l’Absis de Santa Maria d’Àneu”, “l’Absis de Sant Climent de Taüll”, “l’Àngels en lluita amb el drac”, de Tubilla del Agua, la imatge tallada en fusta de noguera “Majestat Batlló” o “els ploraners”.

    “Absis de Santa Maria d’Àneu”

Captura de pantalla 2019-04-26 a las 0.45.23

       “Àngels en lluita amb el drac”, de Tubilla del AgCaptura de pantalla 2019-04-26 a las 0.46.18

“Els Ploraners”

Captura de pantalla 2019-04-26 a las 0.48.05

Vam aprendre moltes coses sobre l’art romànic i també el gòtic!  Us deixem una imatge de la jornada!

KUJICAM_2019-04-24-09-48-35_developed

Fet per: Andrea, Naiara i Tània

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*