IX JORNADA D’ORIENTACIÓ EDUCATIVA

Aquest dijous 29 de març vam quedar tots els alumnes de 4t d’ESO al MNACTEC  a les 8:45. Vam esperar fins a les 9:00 hores a que arribés tothom, aleshores ens van portar a la sala d’actes del MNACTEC per començar la IX Jornada d’Orientació Educativa, on també s’havia convidat per primera vegada a les famílies.

IMG-3125

La primera activitat del dia la va realitzar la Rosaura Alastruey, experta en Networking professional. Ens va fer una xerrada amb l’objectiu de recapacitar sobre l’ús que fem d’internet.

YouTube Preview Image

Ens va explicar per exemple, què feien els empresaris i empresàries abans de contractar-nos i quins eren els principals motius per excloure candidats.  Durant la xerrada, vam poder comprovar a través d’una senzilla recerca  a google  i a l’apliació pipl la presència del nostre nom i imatges personals a les xarxes.  I vam acabar aquesta primera xerrada amb un kahoot!

IMG-3134

IMG-3135

Quan la Rosaura va finalitzar, alguns exalumnes del Nicolau Copèrnic que ara mateix estaven cursant diferents modalitats d’estudi (Cicles Formatius de Grau Mitjà, Batxillerat, Programa de Noves Oportunitats i Grau Universitari), van compartir amb tots nosaltres les seves experiències personals.

IMG-3144

Més tard, ens vam repartir en diferents grups anteriorment escollits per nosaltres de: batxillerat, sanitat, Informàtica, perruqueria i PFI.

Al grup de batxillerat, que estava pensat especialment per a aquells alumnes que volien fer batxillerat al acabar l’ESO, van venir a compartir opinions i coneixements, alumnes que ara cursaven el batxillerat, ja fossin de 1r o de 2n.

DSC_0289

DSC_0277

DSC_0291

DSC_0276

A la xerrada de sanitat els alumnes van aprendre com realitzar una reanimació Cardiopulmonar (RCP) i la manera de saber si una persona està conscient o no. Igualment, els alumnes van estar practicant entre ells ,per parelles i també amb un maniquí. A continuació, els voluntaris de la Creu Roja els van mostrar com han de reaccionar davant un ennuec.

DSC_0269

DSC_0270

DSC_0281

Al taller de CFGM d’informàtica, professors del Copèrnic van fer una petita pràctica per mostrar els continguts que s’inclouen al cicle.

DSC_0278

DSC_0283

DSC_0286

DSC_0285

 

A la xerrada de PFI una professora de l’institut de Terrassa va explicar les diferents sortides i pràctiques que es realitzen en aquesta formació

El taller de perruqueria es va realitzar al Casal de Can Boada, on la Laura Pons (la perruquera) va resoldre tot tipus de dubtes en relació als estudis de Perruqueria i Estètica, la vam poder observar atenent diferents clientes, i també vam poder practicar entre elles.

IMG-3150IMG-3159

IMG-3160

IMG-3163 (1)

IMG-3166

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*