Sortida al mNACTEC (alumnes de 3r)

El passat dimecres dia 16 de gener de 2019, els alumnes de 3r d’ESO vam fer una sortida al museu de la Rambla de Terrassa, el mNACTEC. La sortida va durar hora i mitja i vam anar allà per aprofundir un tema que estem estudiant a socials, el sector secundari.

Ens van estar explicant tot tipus de fonts d’energia com el gas, el carbó i el petroli, que són recursos naturals. Una anècdota que ens van explicar, era que hi havia un fanaler per cada barri o ciutat, que cada dia encenia i apagava els fanals, ja que no hi havia encara electricitat, només carbó.

Captura de pantalla (111)

Una cosa que ens va impactar molt quan ens ho van dir, era que moltes vegades mataven les balenes per fer oli. Vam aprendre que en Miquel Escuder va ser un home egarenc que va inventar la màquina de cosir.

També ens van estar parlant d’energies renovables i no renovables. Les energies renovables eren aquelles que mai es gastaven i és podien renovar, les no renovables, eren les que s’exhaurien.

Ens van comentar que el motor Dièsel va ser un motor inventat per l’alemany Rudolf Dièsel, el 1893. L’any 1920, el gas a les cases era un luxe de pocs que només tenien els burgesos. Una cosa que ens va sorprendre va ser que a Espanya hi ha molt poques fàbriques de petroli, una d’elles, per exemple, es va ubicar a Tarragona.

Resultado de imagen de petrolera de tarragona

Una curiositat que ens van dir sobre les fàbriques, era que quan es feia de nit, tenien que tancar-les ja que com no hi havia llum no es veien entre ells. Desprès de que descobrissin el petroli, el Dièsel, va substituir els vaixells de vapor. La visita va resultar molt interessant ja que era el tema que estàvem estudiant a classe.

Fet per Alba i Isabel

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*