Excursió de religió a Santa Maria del Mar!

El dia 11 de desembre els alumnes de religió van anar a Barcelona amb la professora de religió Taryn Pagès per visitar l’església Santa Maria del Pi, que es troba ubicada a la Plaça del Pi. Va ser construïda entre 1329 i 1383. En arribar, un guia ens van explicar que aquesta és una església de tipus gòtic català. Els mestres d’obra foren Berenguer de Montagut i Ramon Despuig. Pel que fa a la part esterior, és considerada l’única gran església gòtica catalana perfectament acabada.

santa-maria-de-mar-barcelona-slider-2

Anys enrere, era considerada l’església més alta de la ciutat. La façana principal té damunt de la portalada una gran rosassa de dotze braços del segle XVI. El terratrèmol de Catalunya de 1428 provocà l’esfondrament de la rosassa i una trentena de morts per caiguda de pedres i es va haver de reconstruir.

Imatge de la rosassa

C48AEFB6-AC2D-4F8E-8D3E-1FF07B5C7868

L’any 1931 va ser declarada monument historicoartístic. Durant la sortida, vam pujar fns al campanar on ens vam fer una foto.

49087EBA-003F-4F22-9F4D-4F96125DA461 (1)

Panoràmica de Barcelona 

IMG_0408

 Fet per Ana Belén

 

 

 

 

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*