El Ramadà

El dia 27 de maig els musulman inicien el seu mes sagrat “El Ramadán”

Què és i per què es celebra?

El Ramadà és un dels cinc pilars de l’Islam considerat com un mètode d’autopurificació pel que aprenen a tenir força i paciència. En aquest més els musulmans s’han d’abstenir de menjar, beure i tenir relacions sexuals durant les hores de llum, l’alba fins a la posta del sol.

En aquest més sagrat, a més de tenir una funció religiosa, té funció sanitària perquè purifica el cos, enforteix la voluntat i fa comprendre el que pateixen les persones privades d’aliment. El ramadà sempre és el novè mes del calendari lunar, cada any comença uns 11 dies abans .

És obligatori seguir el ramadà?

El ramadà és obligatori per a tot musulmà sa des del moment en què arriba a la pubertat. Les nenes i dones que tenen la mestruació, les que encara no s’hagin recuperat d’un part recent poden saltar-se el ramadà encara que ho hauran de recuperar els dies que no dejunin. També els que estiguin de viatge durant aquesta data o els que estan malalts hauran de recuperar-lo abans que acabi l’any. Durant aquest mes, l’oracio és un dels pilars més essencials en aquesta data i a les mesquites es recita el corà.

 

Naoufal Rais

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*