XERRADA SOBRE LA SIDA

El passat 20 de gener va tenir lloc una xerrada- taller sobre la SIDA, adreçada als alumnes de 4t A i 4t C d’ESO, a càrrec de l’Anna Molina, infermera de la Consulta Oberta del nostre l’institut.

L’objectiu d’aquesta xerrada va ser fonamentalment donar  a conèixer una sèrie de conceptes molt útils i pràctics relatius a la malaltia, al virus que la causa i als riscs de contagi. El seu plantejament es va ajustar a les demandes i interrogants formulats pels alumnes sobre aquest tema -que prèviament havien emplenat una enquesta-.

Un dels aspectes més positius d’aquesta activitat va ser la interacció  amb els alumnes, als quals se’ls hi va convidar a intervenir, reflexionar i autoavaluar el grau de coneixement  que tenien sobre la malaltia de la SIDA ,el VIH i les diferents pràctiques de risc. Tots ells van poder expressar obertament els seus dubtes i inquietuts sobre el tema.

Programació de la xerrada-taller:

La Xerrada va tenir una durada de dues hores. La primera part va consistir en una explicació teòrica sobre la diferenciació de la malaltia i el virus que la causa, acompanyada de les estadístiques dels últims anys a Catalunya, i concretament a la ciutat de Terrassa.

La segona part, molt més pràctica, va consistir en el visionament d’uns vídeos didàctics, en  aplicar correctament un preservatiu masculí a unes maquetes i en mostrar el preservatiu femení i explicar la seva correcta col.locació.

IMG_0469[1]
IMG_0474[1]

IMG_0475[1]

Finalment, tots els alumnes van rebre un dossier informatiu amb consells pràctics per evitar el contagi de malalties de transmissió sexual, preservatius i la targeta consulta jove de Terrassa (consulta sexual i ginecològica).

IMG_0480[1]

IMG_0479[1]

El proper dimecres 27 es tornarà a repetir aquesta xerrada-taller per als alumnes de 4t B.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*