14 de Novembre, Dia Mundial de la Diabetis.

Dia Mundial de la Diabetis

El passat dia 14 de Novembre es va celebrar el Dia Mundial de la Diabetis .

Que sabem sobre la diabetis?

La diabetis mellitus és una malaltia crònica en què el pàncrees no produeix insulina suficient i, com a conseqüència d’això, augmenta el sucre a la sang.

El Dia Mundial de la Diabetis fou introduït per la Federació Internacional de Diabetis (FID) i L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ), l’any 1991. L’objectiu:  augmentar la seva conscienciació . És va considerar que era una oportunitat perfecta per dirigir l’atenció del públic cap a les causes , símptomes , complicacions i tractament d’aquesta greu afecció .

Quan es celebra el dia Mundial de la Diabetis?
És celebra a tot el món cada any, el 14 de Novembre.  Es va escollir aquesta data,  sent l'aniversari de Frederick Banting qui, juntament amb Charles Best , va concebre la idea que els conduiria al descobriment de la insulina , l'octubre del 1921 .

Durant la campanya s’il·luminen en color blau diferents monuments de tot el món en senyal d’esperança per a les persones que conviuen amb la malaltia i per a qui estigui en risc de desenvolupar-la.

Activitats que van tenir lloc a Terrassa:

Com cada any l’Ajuntament de Terrassa va col·laborar amb l’Associació de Diabètics de Catalunya en la commemoració del Dia mundial de la Diabetis il·luminant de color blau la Façana de l’Ajuntament. Aquest any, també es va celebrar un  concert solidari del cantautor Jan Díaz, a la Plaça Vella.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu el vostre comentari!

 

Per: Andrea Montañez i Ivet Ocaña

 

 

 

Comparteix!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*